Amnesty politiserad – respekterar inte demokratin

Bildresultat för Amnesty international

Nu tar Amnesty international partipolitisk ställning – mot Trump. För att man ogillar hans tuffa säkerhets- och migrationspolitik, syftande till att öka USA:s säkerhet. Amnesty vägrar acceptera att Trumps metod vunnit folkets stöd. Det är dock ingen mänsklig rättighet att invandra till USA. Man kritiserar även hans konservatism överlag, inklusive inställningen till HBTQ- frågor. Man generaliserar även utifrån Trumps kritik av enskilda kvinnliga motståndare.

Vi förväntar oss alla att Amnesty står upp för demokratin. Men då undrar man varför dom inte accepterar en demokratiskt vald president? Antingen accepterar man valresultatet, eller så är man antidemokrat. Hur skall Amnesty ha det? Vilken demokratisk politiker som väljs är inte en fråga för Amnesty.

Säga vad man vill om Trump, men jag ser honom varken som antidemokrat eller rasist. Men enligt vanlig PK-retorik så är tydligen alla invandringskritiker ”rasister och antidemokrater”.

Bildresultat för who better terrorism trump

Trump har kraftigt kritiserat amerikansk liberal media. Det gillar Amnesty inte heller. Tillhör det inte demokratins fundament att ifrågasätta makten, inklusive den tredje statsmakten? Det är annars en kursändring från Amnesty, med en historia av att försvara regimkritiker. Jo Trump är en regimkritiker som vann valet. Jag tycker Amnesty bör ägna sig åt illegalt fängslade istället för att kritisera folkets val. Demokrati, HBTQ-rättigheter och kvinnors rättigheter lyser med sin frånvaro i muslimska länder som Trump kritiserar. Det borde Amnesty fokusera på istället!

När Amnesty kritiserar folkviljan, ja då är dom helt fel ute. Nu håller Trump på att förverkliga sina vallöften. Borde han inte det? Amnesty har gjort ett stort misstag och förlorar i trovärdighet. Folkets val är givetvis långt viktigare än Amnestys politiska preferenser! Vi får väl tacka för tiden som varit, då Amnesty fortfarande var opolitisk och stod upp för demokratin.

Följ, gilla, dela:

  • Share

Kommentera