En eloge åt Anna Kinberg Batra!

Ett stort steg att Anna Kinberg Batra vill samtala med Sverigedemokraterna. I motsats till Reinfeldt är hon beredd att anpassa sig till verkligheten. SD bara växer och växer vilket gör en Alliansmajoritet osannolikare och samtal med SD angelägnare.

Alliansen kan inte räkna med att bilda en minoritetsregering då decemberöverenskommelsen brutits. Får vänsterblocket relativ majoritet, fortsätter Lövfén som statsminister, såvida Alliansen inte accepterar SD:s stöd. Alliansen kan således inte regera utan  SD. Med Centerns och Liberalernas inställning ser Alliansregeringen aldrig dagens ljus.

Alternativet är förstås en vänster-mitten regering s, mp, c och L, med v som stödparti. Det är helt osannolikt att c och L släpper in v i regeringen. Då är frågan om SD,  m och KD kan nå egen majoritet? Det är fullt möjligt. En vänster-mitten regering känns som ett riktigt bottennapp. Det blir förmodligen förödande för Centerns och Liberalernas opinionssiffror. En unken ohelig allians, stödd av kommunisterna.

Centerns och Liberalernas beröringsskräck känns paranoid och antiintellektuell – en fobi mot ett allt starkare SD. Man vill kväva oss till varje pris. Jag tror man kväver sig själv istället.

Bildresultat för Decemberöverenskommelsen

Följ, gilla, dela:

  • Share

Kommentera