Trump har helt rätt i kritiken mot Sverige

Visst var det ett misstag att referera till en icke-händelse dagen innan. Svenska politiker och fejkmedia jublar över misstaget och försöker vända bort fokus från de verkligt allvarliga problem han också nämnde – Sverige håller på att förfalla p g a asylinvandringen. Långt allvarligare än icke-händelsen. Och förmodligen är Sverige för Trump ett litet, obetydligt land, intressant endast för sin misslyckade invandringspolitik.

Jo Sverige är verkligen ett skräckexempel på hur illa det kan gå när ansvarslösa politiker kör över det egna folket. Flera hundra tusen fattigpensionärer som vi inte har råd att ge en anständig pension. En överbelastad sjukvård och man saknar pengar till att anständigt avlöna våra överarbetade sjuksköterskor. En vansinnig bostadsbrist, dagliga skottlossningar och mord, bilbränder, ett antal no-go zoner som varken polis eller annan blåljuspersonal vågar besöka. Och den som vågar riskerar en sten i huvudet. Socialtjänstemän är överbelastade och slutar på löpande band. Skolans resultat rasar och ingen ljusning i sikte.

Massinvandringen har dränerat samhället på den välfärd och trygghet som fanns – och eländet fortsätter. Tyvärr, tyvärr har Trump helt rätt när han pekar ut Sverige som ett varnande exempel. Så illa kan det gå. Var skall alla nyanlända och deras anhöriga bo? Vi har inte bostäder till de som redan bor här! Springnotan betalas av våra ungdomar, sjuka, gamla, bostadslösa m fl.  Hur kan inte varningsklockorna dåna?

Tänk om vi i vart fall krävde giltiga pass från dem vi släpper in? Då skulle mycket vara vunnet. Istället får vi höra hur synd det är om alla som passerat ett antal säkra EU-länder och till övervägande delen saknar pass. Man har fått lära sig att kasta passet om ålder och/eller ursprung försvårar uppehållstillstånd. Kravlösheten är häpnadsväckande.

Och Carl Bild fokuserar också på icke-händelsen. Inte ett knyst om den huvudlösa asylinvandringen. Varken ärligt eller begåvat. En så pass perspektivlös politiker bör inte kasta sten i glashus och fråga vad andra rökt.

Följ, gilla, dela:

  • Share

Kommentera