Kvinnor hängs ut för SD-sabotage

En artikel från lokaltidningen Vi i  Sundbyberg 

https://www.stockholmdirekt.se/…/repdpnrhx!iOF9cDwlmCmlvCY…/

VAL. Sverigedemokraterna ser allvarligt på förstörelse mot valaffischer. (Bilden är tagen i ett annat sammanhang.) Foto: Ulrica Andersson

Kvinnor hängs ut för SD-sabotage

Två kvinnor anklagas för att ha rivit ned Sverigedemokraternas valaffischer. Gary Aelius (SD) ser det som ett angrepp på demokratin, som är så allvarligt att det motiverar att lägga ut bilder på kvinnorna på Facebook.

  • Publicerad 15:53, 24 aug 2018

Man bär omkring på en stege på ljusan dag

Sverigedemokraternas valaffischer blev vandaliserade på Rissneleden i Hallonbergen på onsdagskvällen.

– De har rivits ned i Rissne också och så vidare, men i Hallonbergen fick vi bra fotobevis så att säga, säger Gary Aelius, gruppledare för Sverigedemokraterna i Sundbyberg.

Han ser allvarligt på vandalisering av valaffischer.

Bilder visar två kvinnor som med hjälp av stege tagit sig upp till en SD-affisch; en bild visar ett lossat buntband.

Polisen kontaktades och kom till platsen snabbt, enligt partiet.

Gary Aelius var själv en av de som fotograferade kvinnorna. Den ena av dem gick fram till honom och sa att han skulle radera bilderna. Polisen kallade då till sig kvinnan, enligt honom.

Bilder på kvinnorna har lagts ut på Sverigedemokraterna i Sundbybergs officiella Facebook-sida. Inlägget har fått stor uppmärksamhet.

Hur resonerar ni kring att publicera bilderna?

– Vi måste försvara demokratin, det är så vi ser det. Vi anser att demokrati och yttrandefrihet är helt fundamentalt för att samhället ska fungera, säger Gary Aelius.

Hur ser ni på den publicitetsskada som kvinnorna utsätts för, i förhållande till vad de anklagas för?

– Jag vill inte fördjupa mig för mycket i den debatten, men det är ett angrepp på demokratin.

– Det finns en nonchalans. Man bär omkring på en stege på ljusan dag och plockar ned valaffischer. Man tycker att man kan göra vad som helst, det är uppenbarligen den synen man har på saken. De försöker skada vår rörelse, säger Gary Aelius.

SD uppmanar till god ton: ”Även om ni är ilskna, tänk på ordvalet. Alla kränkande kommentarer tas bort (och kan resultera i blockering)!”

”De har försuttit sina möjligheter att bo i Sverige! Utvisning!” ”Dessa ska ut ur landet med sina familjer”, och flera andra kommentarer om härkomst och religion, står kvar bland kommentarerna.

– Vi har rensat så gott vi har kunnat. Frågan är var vi ska dra gränsen. Nu har vi tagit bort de värsta. Jag vill inte upprepa dem, men n-ordet ska vi försöka hålla borta och kommentarer om kroppsvikt hör inte hemma där, säger Gary Aelius.

Även andra partiers valaffischer i Sundbyberg har utsatts för vandalisering i någon form.

Följ, gilla, dela:

  • Share

Kommentera