Vilken del av ”NEJ” förstår inte Cecilia Wikström (L)?

”Alla länder skall tvingas ta emot flyktingar” – Hur många gånger har vi inte hört detta? Man måste uppriktigt fråga sig varför hon inte förstår att ett flertal länder vägrar ta emot flyktingar. Asylmottagandet gynnar ”flyktingarna” naturligtvis, men knappast mottagarländerna. Vi har ju sett hur det har gått i Sverige. Det bör avskräcka: enorm bostadsbrist, ökad kriminalitet, överbelastad sjukvård, skola, socialtjänst, polis etc. Vilket förnuftigt land kan lockas av ett stort flyktingmottagande? Själv tycker jag att rika grannländer, som Saudiarabien, Kuwait, Förenade Arabemiraten o.s.v. istället bör ”öppna sina hjärtan” för trosfränderna. Känns väldigt naturligt.

Bildresultat för cecilia wikström EU

Makthavarna i trilskande länder ser till sitt folks bästa och det är väl deras främsta uppgift, eller hur? Samma sak gäller EU som ju bör gynna medlemsländerna. Cecilias prioriteringar är i sanning bisarra!

Senaste politiska utvecklingen med Trump, Brexit, högervindar i Europa talar ett helt annat språk än Cecilias. Den politiska utvecklingen i världen och Europa har alltså spelat Ungern och Polen i händerna. Dom har stärkt sina kort, medan flyktingförespråkarna tappat terräng. Cecilia Wikström verkar inte ha förstått någonting. Kan ingen förklara för henne?

Jag tror EU inte vågar gå på Cecilias linje av det enkla skälet att det skulle fördjupa sprickan inom EU. Ju mer tvång, desto större spricka, särskilt när det gäller tvång som inte gynnar EU-länderna. Det är  Bygget riskerar att spricka totalt. Risken för fler exit ökar för med dessa tvångsåtgärder.  Det känns rätt självklart att Ungern inte ändrar sig nu med ännu starkare kort än förut.

Snälla, låt mig slippa höra det verklighetsfrånvända mantrat ”Alla länder måste ta sitt ansvar”. Det avslöjar bara en fundamental brist på insikt och verklighetsförankring.

Flyktingar från länder utanför EU är förstås inte EU:s ansvar. Det är en fråga för internationella organisationer som FN. Vad skall vi med EU-funktionärer som jobbar på att missgynna medlemsstaterna? Är Cecilia engagerad i flyktingfrågor? Sök jobb på FN! Flyktingarna blir EU:s problem för att vi valt att göra det till vårt problem. Lockar man med uppehållstillstånd även utan pass, så blir resultatet förstås därefter – enorma flyktingströmmar och kaos. När Australien valde att inte göra båtflyktingarna till sitt problem drunknade inga fler båtflyktingar.

Alla länder ska tvingas ta emot flyktingar

Följ, gilla, dela:

  • Share

Kommentera